NEW GREEK Uploaders
| Θέμα: ΓΙΑΝΝΑΤΟΥ ΣΑΒΒΙΝΑ - ΝΑΝΟΥΡΙΣΜΑΤΑ (ΕΠΑΝΕΚΔΟΣΗ) 09/2014 Σαβ 27 Σεπ 2014, 00:29 | |
| Artist: ΓΙΑΝΝΑΤΟΥ ΣΑΒΒΙΝΑAlbum: ΝΑΝΟΥΡΙΣΜΑΤΑ (ΕΠΑΝΕΚΔΟΣΗ)Released: 09/2014Company: LYRACD-Type: Cd AlbumGenre: ΠΑΙΔΙΚΟNumber of tracks: 15Audio Format: MP3Quality (bitrate): 320kbsΣυνθέτης: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΡΟΥΠΟΣ, ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ, ΣΤΑΜΟΣ ΣΕΜΣΗΣ, ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣΚι' αυτο το CD ειναι παλαιοτερο, επειδη ομως το θεωρούμε σαν απο τα σημαντικοτερα και μοναδικο στο χωρο του, πρεπει να το γνωρισετε. Η ιδεα αυτη του Νικου Κυπουργου ηρθε οταν γεννηθηκε η κορη του, το 1985.
Τα περισσοτερα παραδοσιακα τραγουδια που συγκεντρωσε ηταν καταγραμμενα σε νοτες, ελειπε δηλαδη το ηχογραφημενο υλικο, κι αυτο ηταν ενα αλλοθι (οπως σημειωνει ο συνθετης) για μεγαλυτερες επεμβασεις.
Το πλουσιο υλικο το βρηκε στις συλλογες της Ακαδημιας των Bourgault-Ducoudray, του Baud-bovy του Pernot και του αρχειου Merlier, χαρη στη βοηθεια του κ. Μαρκου Δραγουμη.
Οσο για τα υπολοιπα, ο Πετρος Περρακης εψαξε και του εστειλε το Κρητικο νανουρισμα, της Πελοποννησου το τραγουδησε ο Γιαννης Τσιαμουλης, της κατω Ιταλιας το βρηκε στο δισκο 'Η Ελληνικη μουσικη παραδοση της κατω Ιταλιας' και το 'Υπνε που παιρνεις τα παιδια' το βρηκε σ' εναν παλιο μικρο δισκο της Ροζας Εσκεναζη. Σκεφθηκε ακομα οτι στη συλλογη αυτη μπορουν ανετα να συμπεριληφθουν και τα τεσσερα νεοτερα 'εντεχνα' νανουρισματα των Χατζιδακι - Θεοδωρακη και Κουρουπου.
Τη διασκευη και την ενορχηστρωση ολων των τραγουδιων θελησε να ειναι λιτη αλλα πολυχρωμη, με τη χρηση διαφορετικων οργανων.
Σαβινα Γιαννατου - τραγουδι και φωνητικα. Γιαννης Καϊμακης - ναϊ, αυλος του Πανος, αλτο και μπασο κερας, φλαουτο με ραμφος, κλαρινο και κανονακι. Χριστος Τσιαμουλης - ουτι, λαουτο, σαζι, τσουμπους, γκουϊμπρι (Μαροκινο νυχτο), μαντολινο, τουμπελεκι, νταχαρες. Δημητρης Ζουμπουλης - βιολα, ποντιακη λυρα, φιντελ και Νικος Κυπουργος - κιθαρα, κανονακι, ζιλια, ντεφι, κουδουνιστρα, ποτηρια.01 ΥΠΝΕ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ (ΣΑΒΙΝΑ ΓΙΑΝΝΑΤΟΥ) 02 ΤΙΚΙ - ΤΙΚΙ - ΤΙΚΙ (ΣΑΒΙΝΑ ΓΙΑΝΝΑΤΟΥ) 03 ΝΑΝΙ ΤΟΥ ΡΗΓΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ (ΣΑΒΙΝΑ ΓΙΑΝΝΑΤΟΥ) 04 ΑΣΤΡΑΨΕΝ Η ΑΝΑΤΟΛΗ (ΣΑΒΙΝΑ ΓΙΑΝΝΑΤΟΥ) 05 ΥΠΝΕ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΙΙ (ΣΑΒΙΝΑ ΓΙΑΝΝΑΤΟΥ) 06 ΝΑΝΙ ΤΟΥ ΡΗΓΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΙΙ (ΣΑΒΙΝΑ ΓΙΑΝΝΑΤΟΥ) 07 ΚΟΙΜΗΣΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥΔΙ ΜΟΥ (ΣΑΒΙΝΑ ΓΙΑΝΝΑΤΟΥ) 08 ΝΑΝΙ ΤΟ ΓΑΡΟΥΦΑΛΛΟ ΜΟΥ (ΣΑΒΙΝΑ ΓΙΑΝΝΑΤΟΥ) 09 ΕΛΑ ΥΠΝΕ ΜΟΥ ΠΑΡΕ ΤΟ (ΣΑΒΙΝΑ ΓΙΑΝΝΑΤΟΥ) 10 ΑΪΝΤΕ ΚΟΙΜΗΣΟΥ ΚΟΡΗ ΜΟΥ (ΣΑΒΙΝΑ ΓΙΑΝΝΑΤΟΥ) 11 ΠΑΡΕ ΤΟ ΥΠΝΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ (ΣΑΒΙΝΑ ΓΙΑΝΝΑΤΟΥ) 12 ΚΟΙΜΑΤΑΙ 'ΜΕΝΑ Ο ΣΚΡΙΝΟΣ ΜΟΥ (ΣΑΒΙΝΑ ΓΙΑΝΝΑΤΟΥ) 13 ΕΛΑ ΥΠΝΕ ΚΟΙΜΗΣΕ ΤΟ (ΣΑΒΙΝΑ ΓΙΑΝΝΑΤΟΥ) 14 ΕΛΑ ΥΠΝΕ ΚΑΙ ΠΑΡΕ ΤΟ (ΣΑΒΙΝΑ ΓΙΑΝΝΑΤΟΥ) 15 ΝΑΝΟΥΡΙΣΜΑ (ΣΑΒΙΝΑ ΓΙΑΝΝΑΤΟΥ) | |
|
ralvla Members
| Θέμα: Απ: ΓΙΑΝΝΑΤΟΥ ΣΑΒΒΙΝΑ - ΝΑΝΟΥΡΙΣΜΑΤΑ (ΕΠΑΝΕΚΔΟΣΗ) 09/2014 Σαβ 27 Σεπ 2014, 05:31 | |
| | |
|
turist Members
| Θέμα: Απ: ΓΙΑΝΝΑΤΟΥ ΣΑΒΒΙΝΑ - ΝΑΝΟΥΡΙΣΜΑΤΑ (ΕΠΑΝΕΚΔΟΣΗ) 09/2014 Δευ 29 Σεπ 2014, 06:46 | |
| | |
|