Ελληνοφρένεια
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Ελληνοφρένεια


 
ΦόρουμΦόρουμ  ΠόρταλΠόρταλ  Latest imagesLatest images  ΕγγραφήΕγγραφή  ΣύνδεσηΣύνδεση  
Ενημέρωση από το https://ellhnofrenia.all-up.com Τις τελευταίες ημέρες είχαμε πολλά δυσάρεστα με τις εξελίξεις των filehosts. Αρχικά με το κλείσιμο ενός εκ των μεγαλύτερων file hosting sites του Megaupload, και στην συνέχεια με τις αποφάσεις των Filesonic που πλέον απενεργοποίησε το file sharing και του Fileserve, με αποτέλεσμα να μην μπορείς να κατεβάσεις τίποτε άλλο πέρα από τα δικά σου αρχεία. Για τον λόγο αυτό ζητούμε την κατανόηση και την στήριξή σας. Παρακαλούμε να κατεβάζετε αρχεία από τα άλλα file hosting sites που υπάρχουν σε κάθε ταινία ή cd, μέχρι να μπορέσουμε και εμείς σύντομα να βρούμε κάποια λυση στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε. Με εκτίμηση https://ellhnofrenia.all-up.com

 

 Θεραπεία θανατηφόρων παθήσεων του πνεύμονα με βλαστοκύτταρα

Πήγαινε κάτω 
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
μπεμπα
Trial moderators
Trial moderators
μπεμπα



Θεραπεία θανατηφόρων παθήσεων του πνεύμονα με βλαστοκύτταρα Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Θεραπεία θανατηφόρων παθήσεων του πνεύμονα με βλαστοκύτταρα   Θεραπεία θανατηφόρων παθήσεων του πνεύμονα με βλαστοκύτταρα Icon_minitimeΤρι 20 Μαρ 2012, 10:48

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]

Πρωτοποριακή τεχνική από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης
Με βλαστοκύτταρα από το λιπώδη ιστό αντιμετωπίζονται σοβαρές και θανατηφόρες παθήσεις των πνευμόνων, χάρη σε μία παγκοσμίως πρωτοπόρα τεχνική που αναπτύχθηκε από τη Πνευμονολογική Κλινική του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης (ΔΠΘ).

Ασθενείς από την Αμερική, την Αγγλία, τη Ρουμανία και την Κύπρο απευθύνονται πλέον στην Πνευμονολογική Κλινική του ΔΠΘ για την αντιμετώπιση της πάθησής τους με τη μέθοδο αυτή.

«Βλαστοκύτταρα από το λιπώδη ιστό απομονώνονται και, αφού γίνει η κατάλληλη επεξεργασία, χορηγούνται 3-6 φορές μηνιαίως ενδοβρογχικά ή ενδοφλεβίως σε ασθενείς με πνευμονική ίνωση ή με πνευμονικό εμφύσημα.

Τα βλαστοκύτταρα αυτά δρουν ανοσορυθμιστικά και παρακρινώς, δηλαδή επηρεάζουν τη λειτουργία των πνευμόνων, μειώνουν την παθογένεια του νοσήματος και σταθεροποιείται η κατάσταση του ασθενούς.

Οριστική θεραπεία δεν υπάρχει. Ακόμη και στην περίπτωση μεταμόσχευσης πνεύμονα, η επιβίωση είναι 5 χρόνια» ανάφερε ο καθηγητής πνευμονολογίας στο ΔΠΘ Δημοσθένης Μπούρας, μιλώντας στο ΑΜΠΕ με αφορμή την ολοκλήρωση των εργασιών του 1ου Πνευμονολογικού Συμποσίου του ΔΠΘ, το οποίο διεξήχθη στην Αλεξανδρούπολη.

Η ασφάλεια της τεχνικής αυτής που αναπτύχθηκε στο ΔΠΘ έχει ήδη επιβεβαιωθεί ύστερα από εφαρμογή της σε 12 ασθενείς και τα αποτελέσματα της έρευνας παρουσιάστηκαν, πέρυσι, σε διεθνές συνέδριο στο Αμστερνταμ. Ήδη, η μελέτη έχει περάσει στο δεύτερο στάδιο, στο οποίο μετέχουν 60 πάσχοντες από πνευμονική ίνωση ή πνευμονικό εμφύσημα, οι οποίοι, μέχρι το καλοκαίρι που θα ολοκληρωθεί η έρευνα, αναμένεται να φτάσουν τους 100.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Πνευμονολογική Κλινική του ΔΠΘ έχει εξασφαλίζει κατ’ αποκλειστικότητα στη χώρα μας και μάλιστα δωρεάν για ένα χρόνο, ένα νέο ακριβό φάρμακο για την πνευμονική ίνωση, το οποίο έχει πάρει έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, αλλά δεν κυκλοφορεί ακόμη στην Ελλάδα. Πρόκειται για την πιρφενιδόνη, η οποία είναι το πρώτο φάρμακο για τη νόσο αυτή, όπως αναφέρει ο κ. Μπούρος.

Η πνευμονική ίνωση και το πνευμονικό εμφύσημα είναι δύο παθήσεις που προκαλούν σταθερή και μόνιμη αναπνευστική ανεπάρκεια, ενώ ο ασθενής είναι υποχρεωμένος να ζει στο σπίτι του συνδεμένος με οξυγόνο.

«Το πνευμονικό εμφύσημα είναι πολύ συχνή πάθηση και συνδέεται με το κάπνισμα. Στην Ελλάδα, ο αριθμός των πασχόντων από πνευμονικό εμφύσημα υπολογίζεται στις 500.000-800.000 και οι ασθενείς αυτοί αποτελούν το 50% των νοσηλευόμενων στις πνευμονολογικές κλινικές.

Η πνευμονική ίνωση είναι προοδευτικά εξελισσόμενη νόσος και αν δεν αντιμετωπιστεί, η επιβίωση είναι μόλις 28 μήνες. Είναι σπάνια νόσος και η συχνότητα εμφάνισης είναι 10-15 περιστατικά ανά 100.000 πληθυσμού.

Αποδίδεται στο κάπνισμα, σε ιογενείς και σε γενετικούς παράγοντες και στην γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση. Στην Ελλάδα, ο αριθμός των πασχόντων υπολογίζεται στους 1000. Ένας στους τρεις πάσχοντες από πνευμονική ίνωση παρουσιάζει και εμφύσημα» εξηγεί ο κ Μπούρος.
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
 
Θεραπεία θανατηφόρων παθήσεων του πνεύμονα με βλαστοκύτταρα
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 1 από 1
 Παρόμοια θέματα
-
» Πάρκισον: Νέα θεραπεία με βλαστοκύτταρα
» 29 Φεβρουαρίου Παγκόσμια ημέρα σπάνιων παθήσεων
» Ανοδική η πορεία του καρκίνου του πνεύμονα στην Ελλάδα
» Φως στη θεραπεία της φαλάκρας
» Οισοφαγίτιδα: Συμπτώματα, θεραπεία

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Ελληνοφρένεια :: Η ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ. :: Ιατρικά-
Μετάβαση σε: