μπεμπα Trial moderators
| Θέμα: Όλα όσα ντρέπεστε να ρωτήσετε τον γυναικολόγο σας Δευ 12 Μαρ 2012, 09:37 | |
| [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]Στον γιατρό µας πρέπει να λέµε τα πάντα. Κάποια πράγµατα όµως απλώς δεν µπορούµε να τα ξεστοµίσουµε. Εµείς ρωτήσαµε και σας δίνουµε τις απαντήσεις.
Υπάρχει περίπτωση να κολλήσω AIDS από το στοµατικό σεξ; Πρέπει ο συντροφός µου να χρησιµοποιεί προφυλακτικό και τότε; Τα σεξουαλικώς µεταδιδόµενα νοσήµατα (ΣΜΝ), εποµένως και το AIDS, είναι πιθανό να µεταδοθούν και µέσω του στοµατικού σεξ. Εποµένως η χρήση προφυλακτικού είναι απαραίτητη.
Όταν κάνω σεξ, δεν έχω αρκετά υγρά, παρότι θέλω τον σύντροφό µου. Γιατί συµβαίνει αυτό; Τι µπορώ να κάνω; Εξαρτάται από το αν υπήρχαν υγρά στις επαφές µε κάποιον άλλο σύντροφο, καθώς και από το αν υπάρχουν υγρά φυσιολογικά εκτός επαφής. Καλό είναι λοιπόν να γίνει και µια γυναικολογική εξέταση ώστε να ελεγχθεί η ανατοµία και η φυσιολογία του γεννητικού συστήµατος.
Το πρωκτικό σεξ µού αρέσει, αλλά µήπως είναι επικίνδυνο; Και σε αυτή την περίπτωση πρέπει να γίνεται χρήση προφυλακτικού για την αποφυγή ΣΜΝ, το οποίο µάλιστα πρέπει να αλλάζεται εφόσον ακολουθήσει και κολπική επαφή. Επιπλέον τυχόν βίαιες κινήσεις µπορούν να προκαλέσουν βλάβη στην περιοχή, και ειδικά στο σφιγκτήρα, οπότε εφόσον θέλετε να κάνετε πρωκτικό σεξ πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί.
Έκανα οne night stand χωρίς προφυλακτικό. Τι πρέπει να κάνω τώρα; Πρώτον, πρέπει να πάρεις το χάπι επείγουσας αντισύλληψης, γνωστό και ως «χάπι της επόµενης µέρας» προκειµένου να αποφύγεις µια ανεπιθύµητη εγκυµοσύνη. Όσον αφορά όµως στα ΣΜΝ, δυστυχώς δεν µπορεί να γίνει πρόληψη µετά την επαφή. Μια εσωτερική πλύση µε αντισηπτικό ίσως µπορέσει να καταστείλει κάποια µικρόβια, αλλά ως προς το AIDS και τα κονδυλώµατα η µετάδοση δεν µπορεί να εµποδιστεί. Επίσης, ύστερα από σεξουαλική επαφή χωρίς προφυλακτικό, είναι απαραίτητος ένας γυναικολογικός έλεγχος και εξέταση των κολπικών υγρών.
Παρότι φροντίζω την υγιεινή της ευαίσθητης περιοχής, αντιµετωπίζω πρόβληµα δυσοσµίας που µε φέρνει σε δύσκολη θέση. Αυτή η µυρωδιά σηµαίνει κάτι; Υπάρχει τρόπος να την αντιµετωπίσω; Τα φυσιολογικά υγρά είναι άοσµα, οπότε πρέπει να γίνει εξέταση κολπικών υγρών, καλλιέργεια και πλήρης γυναικολογικός έλεγχος. Κι επειδή πολλά µικρόβια προκαλούν δυσοσµία, χρειάζεται προσοχή για να µην χρονίσει η µόλυνση και δηµιουργηθούν προβλήµατα όπως στειρότητα κ.λπ. | |
|