Ελληνοφρένεια
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Ελληνοφρένεια


 
ΦόρουμΦόρουμ  ΠόρταλΠόρταλ  Latest imagesLatest images  ΕγγραφήΕγγραφή  ΣύνδεσηΣύνδεση  
Ενημέρωση από το https://ellhnofrenia.all-up.com Τις τελευταίες ημέρες είχαμε πολλά δυσάρεστα με τις εξελίξεις των filehosts. Αρχικά με το κλείσιμο ενός εκ των μεγαλύτερων file hosting sites του Megaupload, και στην συνέχεια με τις αποφάσεις των Filesonic που πλέον απενεργοποίησε το file sharing και του Fileserve, με αποτέλεσμα να μην μπορείς να κατεβάσεις τίποτε άλλο πέρα από τα δικά σου αρχεία. Για τον λόγο αυτό ζητούμε την κατανόηση και την στήριξή σας. Παρακαλούμε να κατεβάζετε αρχεία από τα άλλα file hosting sites που υπάρχουν σε κάθε ταινία ή cd, μέχρι να μπορέσουμε και εμείς σύντομα να βρούμε κάποια λυση στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε. Με εκτίμηση https://ellhnofrenia.all-up.com

 

 Επιστήμονες δημιούργησαν τεχνητό όρχι

Πήγαινε κάτω 
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
μπεμπα
Trial moderators
Trial moderators
μπεμπα



Επιστήμονες δημιούργησαν τεχνητό όρχι Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Επιστήμονες δημιούργησαν τεχνητό όρχι   Επιστήμονες δημιούργησαν τεχνητό όρχι Icon_minitimeΤετ 07 Μαρ 2012, 08:04

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]

Μία νέα εργαστηριακή μέθοδο που επιτρέπει τη θεραπεία της ανδρικής στειρότητας, αλλά και τη μελέτη της σπερματογένεσης, ανακάλυψαν ειδικοί από τη Γερμανία και το Ισραήλ. Οι επιστήμονες έφτιαξαν τεχνητό όρχι, ο οποίος έχει την ιδιότητα να ωριμάζει σπερματοκύτταρα και να δημιουργεί λειτουργικό σπέρμα, έτοιμο για γονιμοποίηση ωαρίου.

«Αναπτύξαμε μία νέα μέθοδο ξεκινώντας από μία καινοτόμο, τρισδιάστατη τεχνολογία αιχμής, η οποία δημιουργεί συνθήκες ωρίμασης των σπερματοκύτταρων και τη μετατροπή τους σε σπερματοζωάρια, δηλαδή την τελική μορφή που χρησιμοποιείται για τη γονιμοποίηση», αναφέρει ο καθηγητής Μαχμούντ Χιουλεϊχέλ από το Πανεπιστήμιο Μπεν Γκουριόν της πόλης Βεερσεβά στο Ισραήλ.

Η ανακάλυψη σηματοδοτεί μία νέα εποχή στην αντιμετώπιση της ανδρικής στειρότητας, καθώς στο μέλλον θα μπορούν οι ειδικοί να κάνουν λήψη σπερματικών κυττάρων από τους όρχεις, να τα αναπτύξουν στο εργαστήριο και να τα εμφυτεύσουν στη σύντροφο του δότη.

Στο πλαίσιο της μελέτης, ο καθηγητής Στέφαν Σλατ από το Πανεπιστήμιο Μούνστερ της Γερμανίας, θέλησε να αντικαταστήσει τη λειτουργία των όρχεων με ένα πολύπλοκο εργαστηριακό μηχάνημα.

Για να το καταφέρει αυτό ανέπτυξε τα σπερματοκύτταρα μέσα σε ένα ειδικό ζελέ, ώστε αυτά να αισθάνονται ότι βρίσκονται μέσα στον όρχι. Ακολούθως, με μία ειδική διαδικασία και χρησιμοποιώντας διάφορους βιολογικούς καταλύτες κατάφερε τον στόχο του.

«Τα αποτελέσματα ήταν θεαματικά. Μάς δείχνουν ότι δυνητικά μπορούμε να αναπτύξουμε υγιή και λειτουργικά σπερματοζωάρια στα εργαστήρια. Εκτιμώ πως σε λίγα χρόνια θα είναι μία διαδικασία ρουτίνας. Ηταν πολύ πιο απλή η παραγωγή σπέρματος σε εργαστήριο, από ό,τι περιμέναμε», λέει ο δρ Χιουλεϊχέλ.

Επί χρόνια, επιστήμονες σε όλο τον κόσμο έχουν επιδοθεί σε μία κούρσα ανάπτυξης νέων μεθόδων, με σκοπό να δημιουργήσουν σπέρμα και ωάρια σε εργαστηριακό περιβάλλον.

Οι ειδικοί τώρα αναμένεται να ακολουθήσουν την εμφυτευτική διαδικασία σε ωάρια που ανακαλύφθηκε πριν από μερικούς μήνες και δοκιμάστηκε με επιτυχία σε ποντίκια.

Στην περίπτωση αυτή, τα γονιμοποιημένα ωάρια εμφυτεύονται σε θηλυκά, τα οποία κυοφόρησαν και έτεκαν υγιέστατα μικρά. Μάλιστα, οι απόγονοι δεν κληρονόμησαν κανένα πρόβλημα γονιμότητας από τους πατεράδες τους.

Η ανακάλυψη της μεθόδου παραγωγής σπερματοζωαρίων με τεχνητό όρχι δημοσιεύτηκε στις επιστημονικές επιθεωρήσεις «Asian Journal of Andrology» και «Nature».
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
 
Επιστήμονες δημιούργησαν τεχνητό όρχι
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 1 από 1
 Παρόμοια θέματα
-
» Δημιούργησαν ανθρώπινα αιμοπετάλια
» Το τεχνητό κρέας ως λύση στην παγκόσμια πείνα
» Ένα ακόμη αρχαίο μυστήριο προστέθηκε για τους επιστήμονες, με την ανακάλυψη αρχαίων γεωγλυφικών στη Μέση Ανατολή...

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Ελληνοφρένεια :: Η ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ. :: Ιατρικά-
Μετάβαση σε: