Ελληνοφρένεια
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Ελληνοφρένεια


 
ΦόρουμΦόρουμ  ΠόρταλΠόρταλ  Latest imagesLatest images  ΕγγραφήΕγγραφή  ΣύνδεσηΣύνδεση  
Ενημέρωση από το https://ellhnofrenia.all-up.com Τις τελευταίες ημέρες είχαμε πολλά δυσάρεστα με τις εξελίξεις των filehosts. Αρχικά με το κλείσιμο ενός εκ των μεγαλύτερων file hosting sites του Megaupload, και στην συνέχεια με τις αποφάσεις των Filesonic που πλέον απενεργοποίησε το file sharing και του Fileserve, με αποτέλεσμα να μην μπορείς να κατεβάσεις τίποτε άλλο πέρα από τα δικά σου αρχεία. Για τον λόγο αυτό ζητούμε την κατανόηση και την στήριξή σας. Παρακαλούμε να κατεβάζετε αρχεία από τα άλλα file hosting sites που υπάρχουν σε κάθε ταινία ή cd, μέχρι να μπορέσουμε και εμείς σύντομα να βρούμε κάποια λυση στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε. Με εκτίμηση https://ellhnofrenia.all-up.com

 

 Οι δερματοπάθειες του Χειμώνα

Πήγαινε κάτω 
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
μπεμπα
Trial moderators
Trial moderators
μπεμπα



Οι δερματοπάθειες του Χειμώνα Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Οι δερματοπάθειες του Χειμώνα   Οι δερματοπάθειες του Χειμώνα Icon_minitimeΚυρ 19 Φεβ 2012, 01:45

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]

Τον χειμώνα το σώμα μας έρχεται σε επαφή με διάφορους περιβαλλοντικούς παράγοντες, όπως την βροχή, το κρύο και το χιόνι. Το κρύο μπορεί να προκαλέσει την κατάψυξη των ιστών, βαριές διαταραχές του δέρματος και των υποκείμενων ιστών. Δερματοπάθειες που εκλύονται από το κρύο είναι τα χείμετλα (χιονίστρες), τα κρυοπαγήματα, κνίδωση εκ ψύχους, το φαινόμενο Raynaud και η ακροκυάνωση.

Τα χείμετλα ή χιονίστρες είναι η πιο κοινή δερματοπάθεια που οφείλεται στο κρύο και την υγρασία που διαρκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Άλλοι παράγοντες που συνεπικουρούν στην εμφάνιση της νόσου είναι οι κυκλοφορικές και αγγειοκινητικές διαταραχές, η κακή διατροφή και η έλλειψη βιταμινών.

Η νόσος εντοπίζεται κυρίως στα ακάλυπτα μέρη του σώματος, στα άνω και κάτω άκρα, στις φτέρνες, στους γλουτούς, στη μύτη και στα αυτιά. Το δέρμα εμφανίζει οίδημα με ερυθροϊώδη χροιά, οζίδια και έλκη, με αιμωδίες, αίσθημα καύσου, πόνου και κνησμού. Οι βλάβες επουλώνονται με αργό ρυθμό σε διάστημα 2-3 εβδομάδων, χωρίς να αφήνουν ουλή. Προσβάλλονται κυρίως γυναίκες, παιδιά, ηλικιωμένοι και επαγγελματίες που ασχολούνται με τον πάγο (παγοποιοί, εργάτες υγρών αερίων και ξηρού πάγου) καθώς και άτομα που εργάζονται ή αθλούνται στην ύπαιθρο (στρατιώτες, δύτες και ορειβάτες).

Τα χείμετλα αντιμετωπίζονται κυρίως με την λήψη προφυλακτικών μέτρων, δηλαδή την αποφυγή του κρύου, την χρήση κατάλληλων ενδυμάτων, γάντια, κάλτσες, σκουφιά κ.α.

Στην οξεία φάση συνιστάται παραμονή στο κρεβάτι και ανύψωση του μέλους που έχει το πρόβλημα, τοπικές μαλάξεις με χρήση μαλακτικών που βελτιώνουν την κυκλοφορία, λήψη βιταμινών C, D και ασβεστίου καθώς και φαρμακευτική αγωγή με αγγειοδιασταλτικά. Συνιστάται επίσης η διακοπή του καπνίσματος γιατί η νικοτίνη μειώνει την θερμοκρασία και προκαλεί αγγειοσύσπαση.

Ένα άλλο σοβαρό πρόβλημα που δημιουργείται από το χιόνι και το κρύο είναι τα κρυοπαγήματα που προκαλούνται από απότομη επίδραση του ψύχους -2ο έως -10ο C, δηλαδή θερμοκρασία που καταψύχονται οι ιστοί και δημιουργούνται κρύσταλλοι μέσα στα κύτταρα. Παράγοντες που επιδεινώνουν το νόσημα είναι η υγρασία, κυκλοφορικές διαταραχές και η ιδιοσυγκρασία του ατόμου.

Τα κρυοπαγήματα ανάλογα με την βαρύτητά τους ταξινομούνται όπως και τα εγκαύματα σε 1ου ,2ου , 3ου και 4ου βαθμού. Χαρακτηρίζονται από οίδημα και υπεραιμία της περιοχής με φυσαλίδες, διαβρώσεις, εξελκώσεις, νέκρωση ιστών και τέλος γάγγραινα. Συνυπάρχει δε κνησμός και καύσος. Οι βλάβες εντοπίζονται κυρίως στα ακάλυπτα μέρη του σώματος.

Η αντιμετώπιση των κρυοπαγημάτων γίνεται με γρήγορη επαναθέρμανση του πάσχοντος μέλους σε νερό 38ο C και με χορήγηση φαρμακευτικής αγωγής με αναλγητικά, λευκώματα, αντιβιοτικά και αγγειοδιασταλτικά φάρμακα.

Το φαινόμενο Raynaud προκαλείται από το ψύχος και σπανιότερα από ψυχικό stress και χαρακτηρίζεται από σύσπαση των μικρών αρτηριών και αρτηριδίων, που οδηγεί σε ωχρότητα του δέρματος, κυάνωση και ερυθρότητα.

Προσβάλλονται συνήθως τα δάκτυλα και των δύο χεριών συμμετρικά και σπανιότερα των ποδιών. Η αντιμετώπιση γίνεται με αποφυγή του ψύχους, της πίεσης στα δάκτυλα και της εναλλαγής θερμού – ψυχρού. Συνιστάται διακοπή του καπνίσματος και η χρήση αγγειοδιασταλτικών φαρμάκων καθώς και τοπικών μαλακτικών.

Η κνίδωση εκ ψύχους χαρακτηρίζεται από την αιφνίδια εμφάνιση εξανθήματος, πομφών με συνοδό καύσο και έντονο κνησμό μετά την παρατεταμένη έκθεση στο ψύχος ή σε ψυχρό νερό. Παρουσιάζεται κυρίως σε παιδιά και σε νεαρούς ενήλικες. Η νόσος αντιμετωπίζεται με αντισταμινικά αλλά η καλύτερη θεραπεία είναι η προφύλαξη από το ψύχος και το ψυχρό νερό.
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
 
Οι δερματοπάθειες του Χειμώνα
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 1 από 1
 Παρόμοια θέματα
-
» ΤΡΙΦΩΝΟ - ΤΑ ΤΖΙΤΖΙΚΙΑ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ (12/2010)
» ΠΥΞ ΛΑΞ - Ο ΗΛΙΟΣ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ ΜΕ ΜΕΛΑΓΧΟΛΕΙ (07/2011)
» ΠΥΞ ΛΑΞ - ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ (05/2018)
» ΠΥΞ ΛΑΞ - ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ (05/2018)
» ΠΥΞ ΛΑΞ - Ο ΗΛΙΟΣ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ ΜΕ ΜΕΛΑΓΧΟΛΕΙ (1993)

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Ελληνοφρένεια :: Η ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ. :: Ιατρικά-
Μετάβαση σε: