Ελληνοφρένεια
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Ελληνοφρένεια


 
ΦόρουμΦόρουμ  ΠόρταλΠόρταλ  Latest imagesLatest images  ΕγγραφήΕγγραφή  ΣύνδεσηΣύνδεση  
Ενημέρωση από το https://ellhnofrenia.all-up.com Τις τελευταίες ημέρες είχαμε πολλά δυσάρεστα με τις εξελίξεις των filehosts. Αρχικά με το κλείσιμο ενός εκ των μεγαλύτερων file hosting sites του Megaupload, και στην συνέχεια με τις αποφάσεις των Filesonic που πλέον απενεργοποίησε το file sharing και του Fileserve, με αποτέλεσμα να μην μπορείς να κατεβάσεις τίποτε άλλο πέρα από τα δικά σου αρχεία. Για τον λόγο αυτό ζητούμε την κατανόηση και την στήριξή σας. Παρακαλούμε να κατεβάζετε αρχεία από τα άλλα file hosting sites που υπάρχουν σε κάθε ταινία ή cd, μέχρι να μπορέσουμε και εμείς σύντομα να βρούμε κάποια λυση στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε. Με εκτίμηση https://ellhnofrenia.all-up.com

 

 Αυτό έψαχναν οι ληστές του μουσείου της Αρχαίας Ολυμπίας!

Πήγαινε κάτω 
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
φραουλιτσα
Trial moderators
Trial moderators




Αυτό έψαχναν οι ληστές του μουσείου της Αρχαίας Ολυμπίας! Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Αυτό έψαχναν οι ληστές του μουσείου της Αρχαίας Ολυμπίας!   Αυτό έψαχναν οι ληστές του μουσείου της Αρχαίας Ολυμπίας! Icon_minitimeΣαβ 18 Φεβ 2012, 23:48

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]Ένα χρυσό δαχτυλίδι-σφραγίδα του 16ου αιώνα π.Χ., ανεκτίμητης αρχαιολογικής αξίας, ήταν το πολυτιμότερο από τα αντικείμενα που άρπαξαν οι αδίστακτοι ληστές από το παλιό μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας.

Φαίνεται μάλιστα πως ήταν ο βασικός τους στόχος, γεγονός που ενισχύει την πεποίθηση ότι η λεία της ληστείας θα καταλήξει στην ανήλιαγη συλλογή κάποιου πάμπλουτου μανιώδους συλλέκτη αρχαιοτήτων!

Το δαχτυλίδι ανήκε σε κάποιον ηγεμόνα της Άνθειας και χρονολογείται στη χρονική περίοδο 1580-1400 π.Χ..

Βρέθηκε στον περίφημο βασιλικό θολωτό τάφο «Τσαγκή 4», στη θέση «Ράχη» της περιοχής Ελληνικά στο δημοτικό διαμέρισμα της Άνθειας του Δήμου Καλαμάτας, όπως περιγράφει ο ιστορικός ερευνητής, πρώην έκτακτος επιμελητής Αρχαιοτήτων Καλαμάτας και συγγραφέας, Δημήτρης Σταματόπουλος, στο βιβλίο του «Η Βαθύλειμος Άνθεια και η Δωρική Θουρία», του οποίου το εξώφυλλο κοσμεί το πολύτιμο εύρημα.

Το χρυσό σφραγιστικό δαχτυλίδι απεικονίζει δύο άνδρες αθλητές να συμμετέχουν σε εκδήλωση ταυροκαθαψίων και γι' αυτό αποφασίστηκε να δανεισθεί από το μουσείο της Μεσσήνης για δύο χρόνια στο μουσείο των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ολυμπία, ώστε να εκτεθεί στο ευρύ κοινό.

Όμως, όταν το Αρχαιολογικό Μουσείο της Μεσσηνίας ζήτησε να επιστραφεί, το αίτημα... απορρίφθηκε!
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
 
Αυτό έψαχναν οι ληστές του μουσείου της Αρχαίας Ολυμπίας!
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 1 από 1
 Παρόμοια θέματα
-
» Σεσημασμένος Αλβανός πίσω από τη ληστεία στο Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας
» Ληστές σήκωσαν τα τάματα στη Μονή των Ταξιαρχών
» Ληστές βασάνισαν καίγοντας με σίδερο 67χρονο
» Ληστές «έσπασαν και άδειασαν» το αυτοκίνητο του Γιάννη Κότσιρα
» Αδίστακτοι ληστές σκότωσαν 84χρονη για να της αρπάξουν πέντε ευρώ

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Ελληνοφρένεια :: Η ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ. :: Ειδήσεις απ' όλο το κόσμο-
Μετάβαση σε: