μπεμπα Trial moderators
| Θέμα: Μαλλιά: τι πληροφορίες σας δίνουν για την υγεία σας; Παρ 27 Ιαν 2012, 10:15 | |
| [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]Μπορεί εσείς να βάζετε τρέσες, να τα βάφετε και να τους περνάτε ανταύγειες, όμως η αξία των μαλλιών βρίσκεται στο φυσικό τους χρώμα, το οποίο μπορεί να σας δώσει χρήσιμες πληροφορίες.
Οι φυσικά ξανθές γυναίκες, λοιπόν, παράγουν εμφανώς λιγότερη μελανίνη, οπότε πρέπει να προσέχουν όχι μόνο να βάζουν αντηλιακό στο τριχωτό της κεφαλής και να φορούν καπέλο, καθώς μπορούν και εκεί να πάθουν έγκαυμα, αλλά να προστατεύουν και τα μάτια τους, καθώς οι γυναίκες και ειδικά οι ξανθές είναι πιο επιρρεπείς στο να προσβληθούν από ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας του ματιού. Υπάρχει, όμως, λύση και μάλιστα «πράσινη». Εισάγετε στην ημερήσια διατροφή σας μια ποσότητα από λάχανο, σπανάκι και μπιζέλια και προστατέψετε τα μάτια σας.
Από την άλλη οι μελαχρινές είναι πιο εύκολο να καραφλιάσουν, καθώς όχι μόνο έχουν λιγότερα μαλλιά, αλλά και γιατί οι τρίχες τους είναι πιο παχιές με αποτέλεσμα όταν οι θύλακες πεθαίνουν να αφήνουν μεγαλύτερο κενό. Και εδώ, όμως, υπάρχει λύση και μάλιστα «μεταλλική». Ο σίδηρος ενισχύει τα μαλλιά σας, οπότε προσθέστε τον στην ημερήσια διατροφή σας και ακόμη καλύτερα με τη μορφή βρώμης που έχει περισσότερα οφέλη από άλλες πηγές σιδήρου. Και σαν μην έφτανε η τριχόπτωση, οι μελαχρινές μπορούν να εθιστούν πιο εύκολα στο κάπνισμα, καθώς η μελανίνη καθυστερεί το συκώτι στον μεταβολισμό της νικοτίνης, η οποία όσο περισσότερο μένει στο σώμα σας τόσο περισσότερο σας εθίζει. Κρατήστε το συκώτι σας σε κορυφαία κατάσταση καταναλώνοντας βιταμίνη C.
Τέλος, αν είστε κοκκινομάλλες πρέπει να γνωρίζετε πως είστε πιο ανθεκτικές στα γενικής χρήσης αναισθητικά με αποτέλεσμα να μην σας πιάνουν (για παράδειγμα στον οδοντίατρο) και να χρειάζεστε μεγαλύτερη ποσότητα, γεγονός που οφείλεται σε μια γονιδιακή σας μετάλλαξη που σας έδωσε και το χρώμα του διαβόλου στα μαλλιά. Η ίδια μετάλλαξη, δυστυχώς, σας δίνει περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξετε τη νόσο Parkinson, όμως το φολικό οξύ καθυστερεί την εξέλιξη της νόσου και μια πολυβιταμίνη πλούσια σε αυτό είναι σωτήρια. | |
|