Ενημέρωση από το https://ellhnofrenia.all-up.com
Τις τελευταίες ημέρες είχαμε πολλά δυσάρεστα με τις εξελίξεις των filehosts.
Αρχικά με το κλείσιμο ενός εκ των μεγαλύτερων file hosting sites του Megaupload,
και στην συνέχεια με τις αποφάσεις των Filesonic που πλέον απενεργοποίησε το file sharing και του Fileserve,
με αποτέλεσμα να μην μπορείς να κατεβάσεις τίποτε άλλο πέρα από τα δικά σου αρχεία.
Για τον λόγο αυτό ζητούμε την κατανόηση και την στήριξή σας.
Παρακαλούμε να κατεβάζετε αρχεία από τα άλλα file hosting sites που υπάρχουν σε κάθε ταινία ή cd,
μέχρι να μπορέσουμε και εμείς σύντομα να βρούμε κάποια λυση στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε.
Με εκτίμηση https://ellhnofrenia.all-up.com
Φλάνδρα, 1564. Ο Φλαμανδός ζωγράφος Pieter Bruegel ο Πρεσβύτερος, ετοιμάζεται να δημιουργήσει τον νέο του πίνακα. Ο Pieter έχει ένα μεγάλο όραμα να υλοποιήσει. Έχει φανταστεί έναν πίνακα με 500 ανθρώπινες φιγούρες, που να πλαισιώνουν τη διαδρομή του Χριστού προς τον Γολγοθά. Όμως, ο Bruegel δε θέλει να κάνει έναν απλό θρησκευτικό πίνακα. Σκοπός του είναι να βάλει το κεντρικό θέμα, το μαρτύριο του Χριστού, χαμένο κάπου ανάμεσα στο πλήθος. Οι άλλοι φαίνονται απορροφημένοι από τα δικά τους προβλήματα και βάσανα. Και όχι άδικα. Ο Bruegel φτιάχνει τον πίνακα μέσα σε μια ταραχώδη εποχή, καθώς ο πόλεμος των θρησκειών βράζει στη Δυτική Ευρώπη, σκορπίζει μαρτυρικό θάνατο και πυροδοτεί την μισαλλοδοξία, την έχθρα και τα μίση ανάμεσα στους λαούς. Η Φλάνδρα βρίσκεται υπό Ισπανική κατοχή. Ο αυστηρός βασιλιάς της Ισπανίας, Φίλιππος ο Β’, ένθερμος καθολικός, επιβάλλει τη θρησκεία του στις περιοχές που έχουν προσφάτως ασπαστεί τον προτεσταντισμό. Ο Bruegel βλέπει γύρω του απλούς ανθρώπους να αρπάζονται, να φυλακίζονται, να βασανίζονται και να θανατώνονται με φριχτό θάνατο, ως αιρετικοί. Ο ζωγράφος λοιπόν ενσωματώνει τέτοιους ανθρώπους στα σκίτσα του, που δίνουν μορφή στους χαρακτήρες του πίνακά του, και αποκαλύπτει το διπλό θρησκευτικό μαρτύριο: τα πάθη του Χριστού αλλά και τα πάθη των συνανθρώπων του, που υποφέρουν από έναν αμείλικτο κατακτητή. Δίπλα του, βρίσκεται ο φίλος του και συλλέκτης έργων τέχνης, ο Nicolaes Jonghelinck, ένας άνθρωπος με ανοιχτό πνεύμα, που βλέπει κι αυτός με βαθιά δυσαρέσκεια όσα συμβαίνουν στη χώρα του. Η τραγική μητέρα ενός νέου που εκτελέστηκε, θα δώσει την έμπνευση για την απεικόνιση της Παρθένου Μαρίας. Ένας μυλωνάς, θα πάρει τη θέση του Θεού που τα πάντα θωρεί, καθώς ο μύλος του βρίσκεται πάνω σε έναν ψηλό βράχο, βλέποντας κάτω τα άσχημα που συμβαίνουν στην πεδιάδα. Και σιγά σιγά, ο πίνακας αρχίζει να σχηματίζεται και ο Bruegel να δημιουργεί ένα από τα αριστουργήματα της παγκόσμιας τέχνης...!
Κώδικας:
http://www.imdb.com/title/tt1324055/
Σκηνοθέτης: Lech Majewski Σενάριο: Lech Majewski, Michael Francis Gibson Ηθοποιοί: Rutger Hauer, Charlotte Rampling, Michael York, Είδος: Ιστορική, Δράμα Ελληνική Προβολή: 24 Απριλίου του 2011 Χώρα: Πολωνία, Σουηδία Έτος Παραγωγής: 2011 Γλώσσα: Αγγλικά Διάρκεια: 92΄ Απόδοση διαλόγων εξ΄ακοής: maritsa
Extra Σε τεχνικό επίπεδο, η ταινία είναι μια αποκάλυψη. Η υλοποίηση της ταινίας θεωρήθηκε μια «απίθανη αποστολή», σχεδόν ανέφικτη! Όχι όμως για τον έμπειρο δημιουργό Majewski, που αποφάσισε να βασιστεί σε πρωτοποριακή χρήση ψηφιακών εφέ, για να φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα: έναν ζωντανό πίνακα! Ο σκηνοθέτης δεν βασίστηκε όμως μόνο σε προηγμένες κάμερες για να γυρίσει αυτό το πρωτοποριακό φιλμ. Έστησε επίσης το φιλμ σαν ένα έργο τέχνης. «Γυρίσαμε κάθε πλάνο σαν πίνακα» λέει, προσθέτοντας ότι η διαδικασία αυτή περιλάμβανε το κομμάτιασμα της εικόνας και μετά την επανασυναρμολόγηση σε ένα συνολικό κομμάτι. «Είναι σαν το έργο ενός Βενεδεκτίνου μοναχού, που συναρμολογεί την εικόνα από διάφορα υλικά. Δεν έχω δει ποτέ πριν ταινία σαν κι αυτή.» Η διαδικασία για την ολοκλήρωση της πήρε σχεδόν 3 χρόνια που αποτελείται από συνεχόμενες στρώσεις προοπτικής, ατμοσφαιρικών γεγονότων και ανθρώπων. Η ταινία είναι αξιοθαύμαστη για τον συνδυασμό blue-screen, ζωντανής δράσης σε πραγματικά τοπία και σκηνικά ζωγραφισμένα από τον ίδιο τον Majewski. Ο Majewski σε σπρώχνει να δεις τον πίνακα με νέα μάτια, με μια φρέσκια ματιά. Η ταινία αυτή είναι η πιο προσωπική του, συνδέοντας την προσήλωση του Bruegel στα πάθη του Χριστού, με τα πάθη των Φλαμανδών που εκδιώκονταν. Γοητεύει, ψυχαγωγεί και μορφώνει το κοινό. Μας δείχνει ότι κάθε πίνακας είναι και μια ιστορία. Ο Majewski μας λέει μια από αυτές. (myfilmgr) Όταν ένα έργο ζωγραφικής, γνωστός στα ελληνικά ως «Ο Χριστός φέρων τον σταυρό» και ένα βιβλίο, γίνονται η έμπνευση για ένα κινηματογραφικό έργο, δίνουν ένα επικό, οπτικά εκθαμβωτικό, ιδιαίτερο αποτέλεσμα, όπου ο καμβάς είναι φηφιακός, γεμάτο συμβολισμούς, αλληγορίες και ...ζωή! Η τέχνη στην υπηρεσία της τέχνης που, όπως ο πίνακας έτσι και η ταινία, μπορεί να μην αρέσει σε όλους, αλλά εξακολουθεί να τους «περιέχει» όλους.