NEW GREEK Uploaders
| Θέμα: ΕΝΑ & ΕΝΑ - ΚΡΗΤΙΚΟ ΣΜΥΡΝΕΪΚΟ ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ (2CD's) *ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ* 06/2016 Τετ 08 Ιουν 2016, 05:15 | |
| Artist: ΕΝΑ & ΕΝΑAlbum: ΚΡΗΤΙΚΟ ΣΜΥΡΝΕΪΚΟ ΡΕΜΠΕΤΙΚΟReleased: 06/2016Company: AERAKISCD-Type: Cd AlbumGenre: ΚΡΗΤΙΚΟNumber of tracks: 2CD'sAudio Format: MP3Quality (bitrate): 320kbsΑν η υψηλή αισθητική, το ερμηνευτικό και μουσικό κύρος, η αίσθηση του μέτρου και η αυστηρή επιλογή μουσικής και λόγου, είναι τα κεντρικά στοιχεία της τέχνης του τραγουδιού, οι Ένα κι ΕΝΑ είναι η ομάδα των μουσικών- ερμηνευτών που έρχεται στο δισκογραφικό τοπίο με τις σπάνιες αυτές αρετές να ενυπάρχουν στο μουσικό τους σύμπαν. Οι Ένα κι Ένα γνωρίζουν καλά τις «γειτονιές» (Δημοτικό, ρεμπέτικο, έντεχνο) του μουσικού μας πολιτισμού. Κάθε περιοχή που «επισκέπτονται», γίνεται κόσμος δικός τους. Οι ίδιοι μάλιστα φιλόξενοι στη συγκίνηση, της δίνουν θέση σοβαρή, την αφήνουν να διαπεράσει παιξίματα, χορδές, κουρδίσματα και ερμηνείες. Είναι αξιοπρόσεκτος ο τρόπος που οι Ένα Κι Ένα, «ενώνουν» τις εποχές και περιόδους του τραγουδιού μας. Είναι εκείνη η χρυσή κλωστή, αυτή που βρίσκεται σε χέρια ολίγων, που δένει χωρίς κόμπους και τεχνάσματα, το παρελθόν με το παρόν, τη χαρά με τη λύπη. Εδώ «συγκατοικούν», η «Μυσιρλού» με τις «Συνταγές μαγειρικής» των Χαϊνιδων, το «Βαπόρι απ την Περσία» με το «Βάλε με στην αγκαλιά σου», η «Κανελόριζα» με το «Μερακλίδικο πουλί», το «Μήλο μου και μανταρίνι» με το «Πως θα περάσει η βραδιά», τραγούδια δηλαδή που ενώ προέρχονται από διαφορετικές χρονικές αφετηρίες, με τους Ένα κι Ένα, συνθέτουν μια ιδανική ενότητα τραγουδιών. Τους «Ένα κι Ένα» αποτελούν οι: Βασίλης Ξυλούρης, Μαρία Κώτη, Δημήτρης Ζαχαριουδάκης, Βαγγέλης Συλιγάρδος και Νίκος Βλατάς. CD 1: 01. α) Από του χρόνου τη θωριά, β) Το φαράγγι - Βασίλης Ξυλούρης, Ψαραντώνης 02. Γλυκά είναι τα δάκρυα - Μαρία Κώτη 03. α) Το μερακλίδικο πουλί β) Αν μ’ αρνηθείς καμιά φορά γ) Να χα τη χάρη των πουλιώ - Νίκος Βλατάς 04. α) Ταξίδι στα Κύθηρα, β) Μεσοπέλαγα αρμενίζω, γ) Ποιο κύμα φέρνει τη χαρά - β) Μιχάλης Κώτης, γ) Νίκος Βλατάς 05. Αϊντε ματζουράνα μου - Βαγγέλης Σιλιγάρδος 06. Μήλο μου και μανταρίνι - Μαρία Κώτη 07. α) Πονώ δε με λυπάσαι β) Στου έρωντα σου τη φωτιά - Βασίλης Ξυλούρης, Μιχαλόμπας 08. Γιωργίτσα - Μαρία Κώτη 09. Πέρα στου χωριού τη βρύση (Ικαριώτικο) - Βαγγέλης Σιλιγάρδος 10. α) Πως θα περάσει η βραδιά β) Κούντουρο κούντουρο σκοινί γ) Πεντοζάλι - Νίκος Βλατάς 11. α) Αραπίνα μου σκερτσόζα, β) Εμπερδεύτηκα ένα βράδυ, γ) Άχι Λουσακιανό κρασί - α) Μαρία Κώτη, β,γ) Βαγγέλης Συλιγάρδος
CD 2: 01. α) Μισιρλού β) Συρτά Ροδινού - α) Μαρία Κώτη, β) Νίκος Βλατάς 02. Κανελόριζα - Μιχάλης Κώτης 03. Βάλε με στην αγκαλιά σου - Μαρία Κώτη 04. Αρισμαροβιτσόβεργα - Νίκος Βλατάς 05. α) Τα βάσανά μου χαίρομαι β) Παραπονούμαι μιας ψυχής - α) Βαγγέλης Σιλιγάρδος, Νίκος Βλατάς, β) Γιώργης Κουτσουρέλης 06. Το βαπόρι απ’ την Περσία - Βαγγέλης Σιλιγάρδος 07. Ανδρονίκη (Κυπριακό) - Μαρία Κώτη 08. Μόνο εκείνος π’ αγαπά, Στερουσιανή μου πέρδικα, Πέρδικα όμορφο πουλί - Νίκος Βλατάς 09. Συνταγές μαγειρικής - Μαρία Κώτη 10. Ας μην ξημέρωνε ποτέ - Μαρία Κώτη 11. Τι καλά το λέει τ΄ αηδόνι - Μαρία Κώτη | |
|
panlimna Members
| Θέμα: Απ: ΕΝΑ & ΕΝΑ - ΚΡΗΤΙΚΟ ΣΜΥΡΝΕΪΚΟ ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ (2CD's) *ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ* 06/2016 Τετ 08 Ιουν 2016, 10:58 | |
| | |
|
artageo Members
| Θέμα: Απ: ΕΝΑ & ΕΝΑ - ΚΡΗΤΙΚΟ ΣΜΥΡΝΕΪΚΟ ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ (2CD's) *ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ* 06/2016 Τετ 08 Ιουν 2016, 23:02 | |
| | |
|
onos Members
| Θέμα: Απ: ΕΝΑ & ΕΝΑ - ΚΡΗΤΙΚΟ ΣΜΥΡΝΕΪΚΟ ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ (2CD's) *ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ* 06/2016 Τρι 28 Ιουν 2016, 03:39 | |
| | |
|
sp11900 Members
| Θέμα: Απ: ΕΝΑ & ΕΝΑ - ΚΡΗΤΙΚΟ ΣΜΥΡΝΕΪΚΟ ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ (2CD's) *ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ* 06/2016 Δευ 24 Οκτ 2016, 02:00 | |
| | |
|
CRIS Members
| Θέμα: Απ: ΕΝΑ & ΕΝΑ - ΚΡΗΤΙΚΟ ΣΜΥΡΝΕΪΚΟ ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ (2CD's) *ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ* 06/2016 Δευ 03 Μάης 2021, 11:15 | |
| | |
|