Ελληνοφρένεια
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Ελληνοφρένεια


 
ΦόρουμΦόρουμ  ΠόρταλΠόρταλ  Latest imagesLatest images  ΕγγραφήΕγγραφή  ΣύνδεσηΣύνδεση  
Ενημέρωση από το https://ellhnofrenia.all-up.com Τις τελευταίες ημέρες είχαμε πολλά δυσάρεστα με τις εξελίξεις των filehosts. Αρχικά με το κλείσιμο ενός εκ των μεγαλύτερων file hosting sites του Megaupload, και στην συνέχεια με τις αποφάσεις των Filesonic που πλέον απενεργοποίησε το file sharing και του Fileserve, με αποτέλεσμα να μην μπορείς να κατεβάσεις τίποτε άλλο πέρα από τα δικά σου αρχεία. Για τον λόγο αυτό ζητούμε την κατανόηση και την στήριξή σας. Παρακαλούμε να κατεβάζετε αρχεία από τα άλλα file hosting sites που υπάρχουν σε κάθε ταινία ή cd, μέχρι να μπορέσουμε και εμείς σύντομα να βρούμε κάποια λυση στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε. Με εκτίμηση https://ellhnofrenia.all-up.com

 

 To spam και το κακόβουλο λογισμικό στα social media

Πήγαινε κάτω 
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
ypoptos
Members
Members
ypoptos



To spam και το κακόβουλο λογισμικό στα social media Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: To spam και το κακόβουλο λογισμικό στα social media   To spam και το κακόβουλο λογισμικό στα social media Icon_minitimeΔευ 28 Μάης 2012, 07:17

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]

Μάθετε πώς μπορείτε να προστατευτείτε

Μέχρι τώρα το spam και οι ψηφιακές επιθέσεις ήταν αποκλειστικότητα του e-mail. Δισεκατομμύρια μηνύματα διακινούνταν κάθε μήνα με στόχο να διαφημίσουν ψεύτικες προσφορές ή να διασπείρουν ιούς.

Με την ανάπτυξη των social media όμως, οι απατεώνες του Διαδικτύου μεταφέρονται εκεί. Πάρα πολλές δημοσιεύσεις στο Facebook, για παράδειγμα, έχουν στόχο να διασπείρουν κακόβουλο λογισμικό.

Πώς όμως μπορεί να προστατευθεί ο χρήστης; Ευτυχώς είναι αρκετά εύκολο!

1. Καταρχάς καλό θα είναι να εγκαταστήσεις στον browser που χρησιμοποιεί το δωρεάν πρόσθετο (addon) Web Of Trust (WOT). Το πρόσθετο αυτό βγάζει δίπλα σε κάθε link μία επισήμανση πράσινη, πορτοκαλί ή κόκκινη. Όπου υπάρχει πράσινη επισήμανση το link είναι ασφαλές. Αν όμως είναι κόκκινη ή πορτοκαλί, καλύτερα να μην το πατήσει.

2. Να μην πατάει ποτέ link τα οποία αναφέρουν φράσεις «ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΒΙΝΤΕΟ», «Δες ποιος μπήκε στο προφίλ σου», «Η τάδε ηθοποιός γυμνή» κλπ. ακόμη και αν έχουν δημοσιευθεί από κάποιο φίλο τους. Σχεδόν πάντοτε έχουν δημοσιευθεί εν αγνοία του από κάποιον ιό και θα μολυνθούν και αυτοί.

3. Ποτέ και για κανένα λόγο να μην κάνουν Like σε μια σελίδα προκειμένου να δουν ένα βίντεο ή μια φωτογραφία. Αν ένα site τους ζητάει να κάνουν Like για να εμφανίσει ένα βίντεο ή οτιδήποτε αντίστοιχο, τότε πρόκειται σίγουρα για παγίδα και θα πρέπει να απομακρυνθούν αμέσως από τη σελίδα αυτή.

4. Να χρησιμοποιούν τον browser Chrome ή την open source παραλλαγή του τον Chromium. Πρόκειται για δύο πολύ εύχρηστους και γρήγορους browsers αν και το βασικό χαρακτηριστικό τους δεν είναι αυτό. Ο κυριότερος λόγος για να τους χρησιμοποιήσει κανείς είναι ότι είναι εξαιρετικά ασφαλείς και θα τον προστατεύσουν από τέτοιου τύπου επιθέσεις. Φυσικά μπορεί πολύ εύκολα να εγκαταστήσει σε αυτούς και το δωρεάν πρόσθετο (addon) Web Of Trust (WOT) για ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια!
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
 
To spam και το κακόβουλο λογισμικό στα social media
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 1 από 1
 Παρόμοια θέματα
-
» Νέο κακόβουλο λογισμικό στο Facebook
» Κακόβουλο λογισμικό στο Facebook
» Το ένα δισ. downloads έφτασε ο VLC Media Player
» Έρχονται τα κινητά με λογισμικό Boot to Gecko
» Με παράνομο λογισμικό επτά στους δέκα Έλληνες

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Ελληνοφρένεια :: Η ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ. :: Θέματα περί επιστήμης και διαστήματος-
Μετάβαση σε: