Ελληνοφρένεια
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Ελληνοφρένεια


 
ΦόρουμΦόρουμ  ΠόρταλΠόρταλ  Latest imagesLatest images  ΕγγραφήΕγγραφή  ΣύνδεσηΣύνδεση  
Ενημέρωση από το https://ellhnofrenia.all-up.com Τις τελευταίες ημέρες είχαμε πολλά δυσάρεστα με τις εξελίξεις των filehosts. Αρχικά με το κλείσιμο ενός εκ των μεγαλύτερων file hosting sites του Megaupload, και στην συνέχεια με τις αποφάσεις των Filesonic που πλέον απενεργοποίησε το file sharing και του Fileserve, με αποτέλεσμα να μην μπορείς να κατεβάσεις τίποτε άλλο πέρα από τα δικά σου αρχεία. Για τον λόγο αυτό ζητούμε την κατανόηση και την στήριξή σας. Παρακαλούμε να κατεβάζετε αρχεία από τα άλλα file hosting sites που υπάρχουν σε κάθε ταινία ή cd, μέχρι να μπορέσουμε και εμείς σύντομα να βρούμε κάποια λυση στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε. Με εκτίμηση https://ellhnofrenia.all-up.com

 

 Η απειλή έρχεται από τα trojans

Πήγαινε κάτω 
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
ypoptos
Members
Members
ypoptos



Η απειλή έρχεται από τα trojans Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Η απειλή έρχεται από τα trojans   Η απειλή έρχεται από τα trojans Icon_minitimeΣαβ 12 Μάης 2012, 07:13

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]

Αποτελούν το 80% του κακόβουλου λογισμικού

Εξαιρετικά ανησυχητικά είναι τα αποτελέσματα έρευνας που πραγματοποίησαν τα PandaLabs από τον Ιανουάριο μέχρι και το Μάρτιο του 2012.

Όπως διαπιστώθηκε, δημιουργήθηκαν έξι εκατομμύρια νέα malware με τα Trojans να αποτελούν το 80% εξ αυτών. Είναι σαφές με άλλα λόγια ότι αποτελούν την πιο δημοφιλή κατηγορία για τους κυβερνο-απατεώνες προκειμένου να εκμαιεύσουν πληροφορίες από τα υποψήφια θύματά τους. Να σημειώσουμε ότι το 2011, αποτελούσαν το 73% όλων των malware.

Στη δεύτερη θέση βρίσκονται τα Worms σε ποσοστό 9,3%, ενώ ακολουθούν οι ιοί με ποσοστό 6,43%. Ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι οι δύο αυτές κατηγορίες κακόβουλου λογισμικού έχουν ανταλλάξει τις θέσεις με τα ποσοστά τους σε σύγκριση με την ετήσια έκθεση του 2011, όπου οι ιοί έφτασαν σε ποσοστό το 14,25% ενώ τα worms ήταν τρίτα με 8% του συνόλου του κακόβουλου λογισμικού.

Όσον αφορά στον αριθμό των νέων μολύνσεων που προκλήθηκαν από κάθε κατηγορία malware, η κατάταξη συμπίπτει με εκείνη των νέων δειγμάτων που κυκλοφόρησαν. Τα Trojans, worms και οι ιοί κατέλαβαν και πάλι τις πρώτες τρεις θέσεις.

Είναι ενδιαφέρον, ότι τα worms προκάλεσαν μόλις το 8% όλων των μολύνσεων παρά το γεγονός ότι αντιπροσωπεύουν πάνω από το 9% του νέου malware. Αυτό είναι αρκετά αξιοσημείωτο, καθώς τα worms προκαλούν συνήθως πολλές περισσότερες μολύνσεις σε υπολογιστές, χάρη στην ικανότητά τους να προπαγανδίζουν με αυτοματοποιημένο τρόπο.

Σε κάθε περίπτωση, τα στοιχεία επιβεβαιώνουν απλώς αυτό που είναι γνωστό: Οι μαζικές επιθέσεις από worms είναι πλέον παρελθόν και έχουν αντικατασταθεί από μία αυξανόμενη χιονοστιβάδα «σιωπηλών» Trojans.

Η Κίνα στην κορυφή των μολυσμένων χωρών

Ο μέσος αριθμός των μολυσμένων υπολογιστών σε όλο τον κόσμο ανέρχεται σε 35,51%, σχεδόν τρεις ποσοστιαίες μονάδες κάτω, σε σύγκριση με το 2011, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συλλέξει η τεχνολογία της Συλλογικής Νοημοσύνης της Panda Security. Η Κίνα είναι και πάλι επικεφαλής αυτής της κατάταξης (54,25%), ακολουθούμενη από την Ταϊβάν και την Τουρκία.

Ο κατάλογος των λιγότερο μολυσμένων χωρών, κυριαρχείται από τις ευρωπαϊκές χώρες, αφού οι εννέα από τις δέκα πρώτες θέσεις καταλαμβάνονται από αυτές. Η Ιαπωνία είναι η μόνη μη ευρωπαϊκή χώρα μεταξύ των πρώτων δέκα χωρών με ποσοστό κάτω από 30% σε υπολογιστές που μολύνθηκαν. Τις τρεις πρώτες θέσεις των λιγότερο μολυσμένων χωρών, καταλαμβάνουν η Σουηδία, η Ελβετία και η Νορβηγία.

Το 1ο τρίμηνο με μια ματιά…

Τα PandaLabs έχουν ξεχωρίσει πολλά κορυφαία περιστατικά ασφαλείας κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2012. Σύμφωνα με την έκθεσή τους λοιπόν, υπήρξε μια σημαντική αύξηση στις επιθέσεις «ransomware» κατά το 1ο τρίμηνο 2012, κυρίως λόγω του επονομαζόμενου και «ιού της Αστυνομίας» (Police virus). Ο ιός αυτός εμφανίζει μηνύματα που περιέχουν τα λογότυπα των διεθνών υπηρεσιών επιβολής του νόμου (αστυνομία, οργανώσεις κλπ) για να ξεγελάσουν τους χρήστες και να πιστέψουν ότι οι υπολογιστές τους έχουν κλειδωθεί από την αστυνομία λόγω επισκέψεων σε ακατάλληλες ιστοσελίδες ή γιατί έχουν κάνει παράνομες λήψεις υλικού.

Για να ξεκλειδώσουν οι χρήστες τους υπολογιστές τους, πρέπει να πληρώσουν ένα πρόστιμο, συνήθως της τάξης των 100 ευρώ, δολάρια ή λίρες (ανάλογα με το στόχο της επίθεσης). Ωστόσο, αυτά τα μηνύματα δεν προέρχονται από την αστυνομία, αλλά από το ίδιο το Trojan.

Η έκθεση περιλαμβάνει επίσης και όλες τις επιθέσεις σε κινητά με λειτουργικό Android, τη διακίνηση malware μέσω Facebook, το Megaupload, cyber-war καθώς και τις τελευταίες επιθέσεις των Anonymous και των χακτιβιστικών ομάδων LulzSec.

Σύμφωνα με τον Luis Corrons, τεχνικό διευθυντή των PandaLabs, «Αν και βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή της χρονιάς, μέχρι στιγμής αυτό που είδαμε το 2012 αποτελεί συνέχεια των προηγούμενων τάσεων. Οι κυβερνο-εγκληματίες εξακολουθούν να προσπαθούν να υποκλέψουν πληροφορίες και τα χρήματα των χρηστών με κάθε δυνατό τρόπο».
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
 
Η απειλή έρχεται από τα trojans
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 1 από 1
 Παρόμοια θέματα
-
» Έρχεται το Android 5.0
» Αχαΐα: Εξωθούσαν 22χρονη στην πορνεία με την απειλή όπλου
» Έρχεται το Woodstock
» Το Steam έρχεται στο Linux
»  Ο πόνος έρχεται με την ώρα του

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Ελληνοφρένεια :: Η ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ. :: Θέματα περί επιστήμης και διαστήματος-
Μετάβαση σε: