Ελληνοφρένεια
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Ελληνοφρένεια


 
ΦόρουμΦόρουμ  ΠόρταλΠόρταλ  Latest imagesLatest images  ΕγγραφήΕγγραφή  ΣύνδεσηΣύνδεση  
Ενημέρωση από το https://ellhnofrenia.all-up.com Τις τελευταίες ημέρες είχαμε πολλά δυσάρεστα με τις εξελίξεις των filehosts. Αρχικά με το κλείσιμο ενός εκ των μεγαλύτερων file hosting sites του Megaupload, και στην συνέχεια με τις αποφάσεις των Filesonic που πλέον απενεργοποίησε το file sharing και του Fileserve, με αποτέλεσμα να μην μπορείς να κατεβάσεις τίποτε άλλο πέρα από τα δικά σου αρχεία. Για τον λόγο αυτό ζητούμε την κατανόηση και την στήριξή σας. Παρακαλούμε να κατεβάζετε αρχεία από τα άλλα file hosting sites που υπάρχουν σε κάθε ταινία ή cd, μέχρι να μπορέσουμε και εμείς σύντομα να βρούμε κάποια λυση στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε. Με εκτίμηση https://ellhnofrenia.all-up.com

 

 Λίγος ύπνος; Εγκεφαλικό. Πολύς ύπνος; Στεφανιαία νόσος

Πήγαινε κάτω 
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
μπεμπα
Trial moderators
Trial moderators
μπεμπα



Λίγος ύπνος; Εγκεφαλικό. Πολύς ύπνος; Στεφανιαία νόσος Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Λίγος ύπνος; Εγκεφαλικό. Πολύς ύπνος; Στεφανιαία νόσος   Λίγος ύπνος; Εγκεφαλικό. Πολύς ύπνος; Στεφανιαία νόσος Icon_minitimeΤρι 27 Μαρ 2012, 11:04

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]

Τα οφέλη του ύπνου στον ανθρώπινο οργανισμό και κατ' επέκταση στην καλή λειτουργία της καρδιάς, είναι πολλά. Πόσες όμως ώρες είναι το ιδανικό για να κοιμόμαστε; Ο πολύς ύπνος, αλλά και ο ελάχιστος, τι επιπτώσεις έχουν στην ομαλή καρδιακή λειτουργία του ανθρώπου; Αμερικάνοι επιστήμονες δίνουν τον ακριβή χρόνο που πρέπει να κοιμόμαστε για να διατηρούμε την καρδιά μας υγιή και να μην κινδυνεύουμε να εμφανίσουμε καρδιολογικά προβλήματα.



Σύμφωνα λοιπόν με την έρευνα που έκαναν επιστήμονες από τις ΗΠΑ, διαπιστώθηκε ότι οι ενήλικες που κοιμούνται λιγότερο από έξι ώρες και αυτοί που κοιμούνται περισσότερο από οκτώ ώρες το βράδυ, κινδυνεύουν περισσότερο να εμφανίσουν καρδιολογικά προβλήματα. Με απλά λόγια: ο ανεπαρκής ύπνος αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο για εγκεφαλικό και έμφραγμα. Από την άλλη, ο πολύς ύπνος αυξάνει τον κίνδυνο για στηθάγχη και στεφανιαία νόσο, δηλαδή στένωση των αιμοφόρων αγγείων που μεταφέρουν αίμα και οξυγόνο στην καρδιά. Ο ιδανικός χρόνος λοιπόν, που πρέπει να κοιμόμαστε, προσεγγίζει τις 7 ώρες

Οι ερευνητές μελέτησαν περισσότερους από 3.000 ασθενείς ηλικίας άνω των 45 ετών, συσχετίζοντας τη διάρκεια του ύπνου τους με την κατάσταση της υγείας τους. Η μελέτη έδειξε ότι όσοι κοιμούνταν πολύ λίγο, είχαν διπλάσια πιθανότητα να πάθουν εγκεφαλικό ή έμφραγμα. Όσοι, αντίθετα, κοιμούνταν πάνω από οκτώ ώρες τη νύχτα, είχαν διπλάσια πιθανότητα να εμφανίσουν στηθάγχη (πόνο στο στήθος) και 1,1 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα να πάθουν στεφανιαία νόσο.

Στη μελέτη, οι επιστήμονες απομόνωσαν τους άλλους παράγοντες κινδύνου, όπως η υψηλή χοληστερίνη, το κάπνισμα και η παχυσαρκία. Ο αυξημένος κίνδυνος λόγω ανεπαρκούς ή υπερβολικού ύπνου συνέχιζε να ισχύει.

Προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει ότι ο ελλιπής ύπνος συνδέεται με υπερδιέγερση του νευρικού συστήματος, διαβήτη, φλεγμονή, αύξηση στις ορμόνες του στρες, υψηλότερη αρτηριακή πίεση κ.α. Οι αιτίες που ο πολύς ύπνος επίσης μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στην καρδιά, είναι λιγότερο σαφείς και απαιτούν περαιτέρω έρευνα.

Οι ερευνητές επισήμαναν ότι οι γιατροί, ιδίως οι καρδιολόγοι, πρέπει να ρωτάνε τους ασθενείς τους σχετικά με τη διάρκεια και την ποιότητα του ύπνου τους, ιδίως όσους ανήκουν σε ομάδα υψηλού καρδιαγγειακού κινδύνου.
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
 
Λίγος ύπνος; Εγκεφαλικό. Πολύς ύπνος; Στεφανιαία νόσος
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 1 από 1
 Παρόμοια θέματα
-
» Ο ύπνος των ζωδίων.. «Κοιμήσου αγγελούδι μου»
» Φολικό οξύ ή βιταμίνη Β9, μνήμη, άνοια και νόσος Αλτσχάιμερ
» Πως θα αποφύγεις το εγκεφαλικό;
» Εγκεφαλικό επεισόδιο. Πώς θα αναγνωρίσετε τα σημάδια;
» ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ - ΠΑΕΙ ΛΙΓΟΣ ΚΑΙΡΟΣ (06/2011)

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Ελληνοφρένεια :: Η ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ. :: Ιατρικά-
Μετάβαση σε: