Ελληνοφρένεια


 
ΦόρουμΦόρουμ  ΠόρταλΠόρταλ  ΕγγραφήΕγγραφή  ΣύνδεσηΣύνδεση  
Ενημέρωση από το http://ellhnofrenia.all-up.com Τις τελευταίες ημέρες είχαμε πολλά δυσάρεστα με τις εξελίξεις των filehosts. Αρχικά με το κλείσιμο ενός εκ των μεγαλύτερων file hosting sites του Megaupload, και στην συνέχεια με τις αποφάσεις των Filesonic που πλέον απενεργοποίησε το file sharing και του Fileserve, με αποτέλεσμα να μην μπορείς να κατεβάσεις τίποτε άλλο πέρα από τα δικά σου αρχεία. Για τον λόγο αυτό ζητούμε την κατανόηση και την στήριξή σας. Παρακαλούμε να κατεβάζετε αρχεία από τα άλλα file hosting sites που υπάρχουν σε κάθε ταινία ή cd, μέχρι να μπορέσουμε και εμείς σύντομα να βρούμε κάποια λυση στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε. Με εκτίμηση http://ellhnofrenia.all-up.com

Μοιραστείτε | 
 

 Αρλέτα - Δισκογραφία

Πήγαινε κάτω 
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
baggelhs42
Members
Members
avatar


ΔημοσίευσηΘέμα: Αρλέτα - Δισκογραφία   Τρι 10 Φεβ 2015, 14:21

Αρλέτα - Δισκογραφία

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]

Αρλέτα

Νεανικά χρόνια

Πολύς κόσμος όταν ακούει το όνομα της Αρλέτας, σκέφτεται συνειρμικά "νέο κύμα".
Κι όμως, πολύς καιρός έχει περάσει από τότε που η Αρλέτα πρωτοεμφανίστηκε στην ελληνική δισκογραφία,
& έκανε αίσθηση με την ιδιαίτερη φωνή της και τις εκφραστικές και ευαίσθητες ερμηνείες της.
Και παρ’όλο που, πράγματι, τα πρώτα χρόνια της πορείας της η Αρλέτα αποτέλεσε έναν απ΄τους σημαντικότερους εκπροσώπους του πρωτοποριακού,
τη δεκαετία του ΄60, "νέου κύματος", στη συνέχεια, η μουσική της πορεία ακολούθησε πολύ διαφορετικούς & ενδιαφέροντες δρόμους.


Τα πρώτα βήματα

Το πρώτο τραγούδι που έγραψε η Αρλέτα ήταν "Τα Μικρά Παιδιά", ένα απ’τα κλασσικά & αγαπημένα απ’τον κόσμο κομμάτια της,
που κυκλοφόρησε το 1967, στο δίσκο "Αρλέτα 2". Ο πρώτος της δίσκος δεν ήταν πάντως αυτός,
αλλά το "Τραγουδά η Αρλέτα" που κυκλοφόρησε έναν χρόνο πριν, & λογοκρίθηκε από τη χούντα.
Ευρύτερα γνωστή έγινε η Αρλέτα μερικά χρόνια αργότερα, τραγουδώντας Χατζιδάκι & Γιάννη Σπανό.
Μεγάλη της επιτυχία παραμένει το "Μια φορά θυμάμαι" του Σπανού, σε στίχους του Γιώργου Παπαστεφάνου,
ένα ερωτικό τραγούδι που διατηρεί ακόμα και σήμερα τη φρεσκάδα του.
Σημαντική στιγμή ήταν επίσης το "Romancero Gitano" του Μίκη Θεοδωράκη, σε ποίηση του Federico Garcia Lorca,
που ερμήνευσε μοναδικά η Αρλέτα, ενώ η ίδια έπαιζε και κιθάρα.



Η καταξίωση

Από το 1981 και μετά, η Αρλέτα άρχισε να επιμελείται η ίδια την παραγωγή των δίσκων της,
οι οποίοι τις περισσότερες φορές περιείχαν τραγούδια πιστά στο ιδιαίτερο, χαμηλών τόνων στυλ της τραγουδίστριας.
Η Αρλέτα συνεργάστηκε επίσης δισκογραφικά με τον Λάκη Παπαδόπουλο & την στιχουργό Μαριανίνα Κριεζή,
με κορυφαία στιγμή τον γλυκύτατο & πολύ επιτυχημένο δίσκο "Τσάι Γιασεμιού".
Αργότερα τραγούδησε κομμάτια του Νότη Μαυρουδή, ερμήνευσε παλιά κομμάτια των Αττίκ, Μιχάλη Σουγιούλ, Κώστα Γιαννίδη κλπ,
ενώ σποραδικά συμμετείχε & σε διάφορους δίσκους (του Μανώλη Λιδάκη, του Σταμάτη Κραουνάκη,
του Χρήστου Νικολόπουλου) ενώ έδωσε και τραγούδια που έγραψε η ίδια σε νεότερους τραγουδιστές (Σοφια Βοσου Πτροs Γαϊτανοs).
Ενδιάμεσα, η Αρλέτα συνέχισε να γράφει και να ερμηνεύει η ίδια τα τραγούδια της (πολύ καλός ήταν ο δίσκος "¨Ασε τα κρυφά κρυμμένα" το 1991)
αλλά και να επανεκτελεί παλαιότερα τραγούδια, όπως το 1993 στον δίσκο "Μετά Τιμής".




Η κορύφωση

Το 1997, συμπληρώνοντας 30 χρόνια στο τραγούδι, η Αρλέτα έδωσε δύο συναυλίες στον Λυκαββητό και στο Θέατρο Δάσους Θεσ/νίκης,
ένα είδος αναδρομής στη μακριά και πολύ ενδιαφέρουσα πορεία της.
Το 1997 κυκλοφόρησε απ’τις εκδόσεις Καστανιώτη το βιβλίο "Από πού πάνε για την άνοιξη;"
με κείμενα πεζά και ποιητικά της Αρλέτας, αλλά και με δικά της σχέδια.

Γενικά η εικόνα που έχει ο περισσότερος κόσμος για την Αρλέτα είναι αυτή μιας εσωστρεφούς τραγουδίστριας που ερμηνεύει χαμηλόφωνα,
συνοδευόμενη μονάχα από την κιθάρα της. Όμως αυτή η εικόνα απέχει αρκετά απ’την αλήθεια.
Στις ζωντανές εμφανίσεις της η Αρλέτα είναι αρκετά πιο εξωστρεφής απ’ό,τι ίσως φαίνεται στα τραγούδια της,
μιλάει στον κόσμο με χιούμορ και αμεσότητα, ενώ στις συνεντεύξεις που έχει δώσει κατά καιρούς φανερώνεται μία προσωπικότητα με πολλά ενδιαφέροντα,
με εντελώς δική της οπτική γωνία και πολύ προσωπικό ύφος και στυλ.
Στις μουσικές της επιλογές ήταν πάντα επιλεκτική & έπαιρνε ρίσκα στις συνεργασίες της  
άλλωστε η Αρλέτα έχει αναφέρει επανηλειμμένως ότι δεν νιώθει επαγγελματίας του τραγουδιού,
παρ’όλο που απ’το τραγούδι ζει τόσα χρόνια- το τραγούδι είναι για αυτήν περισσότερο τρόπος ζωής.


Δισκογραφία


1966 Αρλέτα
1967 Αρλέτα 2
1968 Στο ρυθμό του αγέρα
1969 12+1 τραγούδια Manou Hatzidaki
1970 Έξη μέρες
1974 Τα ωραιότερα τραγούδια της Αρλέτας 1
1975 Ανθολογία C (Συμετοχή)
1976 Ταξιδεύοντας
1977 Παιδί τηs γηs
1978 Romancero Gitano
1981 Ένα καπέλο με τραγούδια
1981 Τα ωραιότερα τραγούδια της Αρλέτας 2
1984 Περίπου
1985 Τσάι γιασεμιού
1987 Ζητάτε να σας πω
1988 Δέκα και μια νύχτες
1989 Εκτός έδρας
1991 Άσε τα κρυφά κρυμμένα
1991 Μεγάλες επιτυχίες
1993 Μετά τιμής
1995 Έμπορος ονείρων
2000 Μια φορά θυμάμαι
2001 Τα καλύτερα
2007 Ανθολόγιο
2008 Ταξιδέυονταs
2009 Αρλετα [4 CDS BOX]
2009 Αρτεσιανό Μου Φρέαρ(Δίφωνο)
2009 Και πάλι χαίρετε
2012 60 Μεγάλες Επιτυχίες




[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]


[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]





[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]





[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
Demetris
Members
Members



ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Αρλέτα - Δισκογραφία   Πεμ 10 Δεκ 2015, 12:44

ΤΗΑΝΚS
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
truefaith
Members
Members



ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Αρλέτα - Δισκογραφία   Πεμ 14 Απρ 2016, 02:07

thanx
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
sp11900
Members
Members



ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Αρλέτα - Δισκογραφία   Τετ 29 Νοε 2017, 01:39

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
 
Αρλέτα - Δισκογραφία
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 1 από 1

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Ελληνοφρένεια :: ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΕΣ-
Μετάβαση σε: